İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ'NÜN 101. YILI VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

Yüreğir Mesleki Eğitim Merkezi'nde İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 101. yılı ve "Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" kapsamında tören düzenlendi.

İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ'NÜN 101. YILI VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

Merkezin Toplantı Salonu'nda Tarih Öğretmeni Hüseyin Elçibey ve Edebiyat Öğretmeni Pınar Çenet Naharcı'nın koordinesinde düzenlenen etkinliğe, Merkez Müdürü Ömer Gök ve idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nın kabulünü anlatan sunum gerçekleştirildi.

Tarih Öğretmeni Hüseyin Elçibey, İstiklal Marşı'nın yazıldığı dönemi ve TBMM'de kabulü aşamaları hakkında da öğrencilere bilgi verdi.

Merkez Müdürü Ömer Gök ise, yapmış olduğu konuşmada öğrencilerin milli değerlere sahip çıkarak, bu değerlerin önemini ve kıymetini iyi bilmeleri gerektiğini belirterek, İstiklâl Marşı'nın kabul edilişinin 101. yılını kutladıklarını ve Millî Şair Mehmet Akif Ersoy'u, canlarını vatan uğrunda feda eden aziz şehitleri rahmetle ve minnetle,  gazileri de şükranla andıklarını söyledi.

16-03-202216-03-202216-03-2022

Yayın: 16.03.2022 - Güncelleme: 16.03.2022 13:57 - Görüntülenme: 370