ÇANAKKALE KAHRAMANLARI MİNNETLE ANILDI

Yüreğir Mesleki Eğitim Merkezi'nde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

ÇANAKKALE KAHRAMANLARI MİNNETLE ANILDI

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi Tarih Öğretmeni Yaşar Algan ve Edebiyat Öğretmeni Füsun Altınok Pak tarafından yapıldı.

Yaşar Algan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını dile getirerek, dünyanın dört bir yanından gelerek, vatan topraklarını işgal etmek isteyen kuvvetlere karşı, canlarını seve seve feda eden aziz şehitleri rahmetle andıklarını söyledi.

Merkez Müdürü Ömer Gök ise yaptığı konuşmada, "Yok edilmek istenen ülkemiz ve milletimiz, büyük yokluk, yoksulluk ve tüm imkânsızlıklara karşı "Önce vatan" düsturuyla hareket ederek, bu toprakları kanlarıyla sulayıp, vatanımızı bizlere emanet bırakmışlardır. Onlardan miras kalan ülkemizi, tıpkı atalarımız gibi gerektiğinde hiç çekinmeden canlarımızı vefa edeceğimizin bilinmesini isterim. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran anıyoruz. Ruhları şad mekânları cennet olsun" dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü töreni öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından son buldu.

18-03-202218-03-202218-03-202218-03-202218-03-202218-03-2022

Yayın: 18.03.2022 - Güncelleme: 18.03.2022 16:54 - Görüntülenme: 889